Zsidók: kiválasztottság és a háborúk

Podcast: Hitem Szerint
Vendég(ek): Avi Snyder, Tar Kata
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2023-10-27
Zsidók: kiválasztottság és a háborúk
????“Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsõítesz engem.” (Zsoltár 50:15) – Az Örökkévaló Isten ma, az izraeli háború idején is ezt mondja az Ő választott népének.
De miért Ők, és mire lettek kiválasztva, és miért háborúznak “folyton”, és mi a gyökere az arab-izraeli konfliktusnak? És hogy jön ehhez Jézus?!
???? A Hitem szerint podcast új epizódjában Péter Petra vendégei Avi Snyder, a Zsidók Jézusért Misszió Európai Nagykövete, és tolmácsa, Tar Kata, a misszió magyarországi vezetője.
???? Gondolkodtál már azon, hogy az Úr Jézus Krisztus első követői zsidók voltak?
???? Tudod, hogy a zsidóság nem hit, hanem születés kérdése?
???? Azért kaptak speciális küldetést, mert Isten annyira szereti a világot, hogy rajtuk, s a nekik adott üzeneten keresztül akarja elérni a népeket. ????
???? Ők az örömhír hordozói, és az ígéretükön keresztül hozta és hozza el Isten újra Jessuát, a Megmentőt. És a győztes Királyt.
???? Talán ez hírértékű számodra: Az Úr Jézus Krisztusban hívő Izraelnek kell visszahívnia a Földre a Messiás Jézust. Baruch haba b’Shem ADONAI – Áldott, Aki az Úr nevében jön – az izraeli nép tehát elpusztíthatatlan.
???? Ámósz próféta szerint: amikor Izrael visszatér a földjére (1948), soha többé nem fogják kiszaggatni őket onnan – Ámósz 9: 14-15.
???? Jogos Petra kérdése: ezek az igazságok képesek segíteni a most Izraelben szenvedőknek? Avi válasza igei: “Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! – mondja Istenetek.” (Ézs 40:1) “Erőt ad a megfáradtnak és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Ézs 40:29.
???? Jelen háború értelmezését spirituális kontextusba kell helyezni: Isten terve mellett évezredek óta működik egy gonosz, ördögi erő, amely meg akarja akadályozni, hogy az Örökkévaló Atya megbocsájtó üzenetét, a feltétel nélküli szeretetet közvetítsük a Fián keresztül.
???? Jézus békéltető szolgálata az arab-izraeli konfliktusra is vonatkozik: sem programok, sem politikai, sem vallási irányzat nem képes békét hozni az embereknek, népcsoportoknak. – A béke egy személy: az Úr Jézus Krisztus.
Ússzunk az archívumban