Zenei híd Isten és ember között

Podcast: Kapocs
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2024-01-04

Hogy Jézus egyszer hidat ácsolt Gellértnek álmában, sőt vele evett?! És hogy Gávelék épp ezt teszik a valóságban, hogy zenei hidat építenek Isten és az emberek, sőt emberek és embertársaik, keresztények, zsidók és világaik között?! És még jókat esznek is együtt?! Hát így indul az év a Kapocsban. ????
???? ???? ???? Majoros Szidi a keresztény könnyűzenében 1997 óta aktív Gável Andrással és Gellérttel, vagyis az Eucharist zenekar tagjaival beszélget. A zenekar történetétől kezdve a Dicsőítő Sziget elnevezésű kezdeményezésükön át teológiai mélységekig jutnak el. Sőt, a testvérpár muzsikál is nekünk adásban!

❣️A beszélgetés gerincét az alábbi dalrészlet adja: “Közelebb voltál te hozzám, mint magamhoz én.”

További előzetes, hogy hangolódj!
???? Hitvallásuk: az a fajta felekezetköziség, ahol senkinek sem kell elhallgatnia hittételeit, hitének bármely részletét – bátorság kell ahhoz, mondják vendégeink, hogy úgy vagyunk egységben, hogy a teológiánk nem minden pontjában passzol, de a Szentlélek így is képes vezetni bennünket.
???? “Jézus nem hittan vizsgáztatóként kéri majd számon rajtunk a cselekedeteinket, hanem azt méri meg, hogy tudtunk-e szeretni”.
???? A beszélgetésből kiderül, hogy a Gável testvérek – nem hivatalosan – születésük óta együtt zenélnek, de Sillye Jenő volt a “zenei édesapjuk”, aki a szárnyai alá vette és tanította őket a szakmára, ők pedig figyelték, mit tesz az Úr, miközben Őt dicsőítik. Az évente kétszer megrendezett nagymarosi katolikus keresztény ifjúsági találkozó jelentette a “dobbantót a szolgálatukban”.
???? A Sziget Fesztivál Közös Pont sátorában tapasztaltak indították őket arra, hogy hozzanak létre egy olyan szigetet, ami értékteremtő, és ami az örök szépségből merít, mert hitük szerint ennek a forrása Isten.
???? A mennyben tökéletes imádás zajlik, és minden különbözőség eltörpül – az örök örömben leszünk együtt, és semmi sem választhat el, ami most még korlátozza a kapcsolódásainkat – hangzik el az Eucharist felekezetköziségről, az Úr Jézus Krisztus királyságáról alkotott látása és meggyőződése az interjú végén.

Ússzunk az archívumban