Szülői hatáskör a tehetséggondozásban

Podcast: Kapocs
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2024-05-22

A tékozló fiú történetéhez mind tudunk kapcsolódni. Vendégünk, a 16 éves Áron szakmai életében is fordulópontnak bizonyult: zongorafantáziát írt hozzá, amely utat nyitott neki a Virtuózokba.

???????? A Kapocsban Majoros Szidi vendégei egy apa és fia, Braun Attila és Áron. Attila projektvezető, és feleségével, az óvónő Líviával együtt 5 gyermek szülei. Áron fiuk 2021-ben, 13 éves korában megnyerte a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató versenyt. Gyereknapi adásunkban a gyermekek tehetséggondozásában való szülői felelősségekről és lehetőségekről beszélgetünk.

Hangolódj!
???? Ifjú keresztény dalszerző – ezt olvashatjuk a világhálón ifjú vendégünkről. Mit is jelent ez a hétköznapokban? A Braun család élete alapja a keresztény identitásuk. “Egy olyan burokban nőnek a gyerekeik, ami a lelkük egészséges fejlődéséhez hozzájárul, miközben integráns részei lesznek annak a világban, amelyikben élnek.”
???? Nagycsoportos ovisként a zeneoviban kezdte Áron a “szárnyait bontogatni”, zeneszerzéssel egy nem mindennapi külső hatásra kezdett foglalkozni: Gál Tamás Liszt-díjas karmester, zeneakadémiai tanár a kiemelt tehetséggondozás programban összhangzattant és zeneszerzést tanított Áronnak, ezzel széles spektrumba helyezte Áron zenei világát.
???? Ennek a nagyon szimpatikus tinédzsernek az a célja a dalaival, hogy az embereket közelebb vigye Istenhez. Kilenc éves volt, amikor megtért, tizenkét évesen bemerítkezett, megpecsételve életét az Úr Jézus Krisztusban. Eddig 20+ dalt írt. Az egyik legismertebb a tékozló fiú történetéhez írt, 5 tételes zongorafantázia. Áron szerint “lényegében mindannyian tékozlásban éltünk, és szükségünk van arra, hogy felismerjük ezt, és hogy meghozzuk azt a döntést, hogy visszatérünk az atyai házba, az Atya szerető ölelésébe.” ????????
???? Miért döntött úgy a család, hogy elindul Áron a Virtuózok versenyen, három évvel ezelőtt? És mit gondol maga Áron, vajon miért ő nyerte meg ezt a versenyt?
???? A híres Dohnányi zenekarral, elismert zenészekkel kellett egy idegen környezetben gyerekként “szerepelni” – életre szóló élmény marad ez számára, és hatalmas tapasztalatszerzés. Hála.
???? Áron úgy érzi, 16 évesen se nem gyerek, se nem felnőtt: “gyernőttségben van”. Ihletett dalszerzéséről is mesél nekünk, és az is kiderül: keresztény könnyűzenész és producer szeretne lenni. A producer szakmára Ferencz Péter Peet tanítja, aki a dalai masterelését is végzi.
???? Hogyan ünnepeljük a gyereknapot? Attila azt javasolja, hogy ahol van gyerek a családban, legyen minden nap gyereknap, amikor odafigyelnek a gyerekre és beszélgetnek vele, hogy a gyerekeink azt érezzék, fontosak.

Ússzunk az archívumban