Szocializmus, ajándék a pokolból

Gáspár Zsolt és Kuczogi György, az Isteni gazdaságtan podcastunk házigazdái ezzel az adással kiverik a biztosítékot, és ez is a céljuk. ????

???? A szocialista ígéretek mindig népszerűek. Társadalmak százai, emberek milliárdjai szegényedtek el a szocialista szirének, ideák csáberején keresztül. Hisz ki ne örülne annak, hogy puszira kap egy csomó mindent, amiért valaki másnak kell majd megdolgoznia! De ez nem minden, a szocializmustól mást is kapunk, és ez talán még értékesebb: nem kell szembenéznünk a saját tökéletlenségünkkel, nem kell beismernünk, hogy a szabad piaci versenyben elszenvedett bukásainknak mi vagyunk az okai, mert a szocialista politikusok világszerte megmondják nekünk, hogy “te azért vagy szegény, mert a gazdagok kiszipolyoztak téged. Mert te csak egy szerencsétlen áldozat vagy, te nem tehetsz semmiről. És ha rám szavazol, akkor majd minden másképp lesz”.

???? Hány és hány keresztény is bedől ennek a hazugságnak, miközben az üdvösségünk legelső lépése pont ugyanaz, ami a szabadpiaci sikerhez kell: térj meg, ismerd be, hogy te hibáztál, a te bűnöd. Ahogy Salamon írja (Prédikátor 9, 12): „Az ember nem ismeri saját végét, hanem mint a halak, amelyeket megfog a horog, és mint a madarak, amelyeket foglyul ejt a tőr, úgy kerülnek kelepcébe az emberek a baj idején, amikor az hirtelen rájuk szakad.”

A srácok arról is beszélgetnek, hogy
???? A Biblia Istene szabadpiac párti.
???? Na, de mennyi a pénz ára?
???? Daniel Lapin rabbi szavait tolmácsolva: A héber nyelvben nincs szó a “jog”-ra, ellenben ott a kötelesség. ???? ????
???? “A szocializmussal az a baj, hogy előbb-utóbb elfogy mások pénze.” Margaret Thatcher
???? Van megoldás a szegénység ellen.
???? Ki az én felebarátom? Kinek kell segítenem?

Ússzunk az archívumban