Szerelemben, szolgálatban

Podcast: Kapocs
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2024-02-14

Volume up! – Tekerjétek fel a hangerőt, hadd szóljon (az evangélium)! Röviden így lehet összefoglalni Évi és Robi életét.
???????? A Kapocs holnapi epizódjának témája (a házasság hete, sőt hónapja apropóján) a házasság. Majoros Szidi vendégei Szabóné Rácz Éva és férje, Szabó Róbert, akik több mint két évtizede házasok, a 20 éves Rebeka és a 14 éves Doroti szülei, és közösen a Felnézek Misszió és a Redeemed alapítói, vezetői.

Teaser:
???? Az evangelizációs turnéra érkező 16 éves Évi és a 20 éves Robi első látásra egymásba szeretnek, de az Úr Jézussal megélt élő hitű kapcsolatuk miatt nem egymásra, hanem a szolgálatra fókuszálnak a Continental Singers dicsőítő szolgálatában. Szavaik szerint “Istenre mutató, és nem egymásra kacsintgató kapcsolatot kezdtek felépíteni már ennyire fiatalon.”
???? Két évvel később, a Velencei Baptista Imaházban kötnek szövetségi kapcsolatot egymással, felekezetközi légkörben, számos keresztény egyházi szolgáló áldását fogadva házasságkötésükre – és lám, az adás rögzítése közben döbbennek rá, hogy ott pecsételődött meg a közös szolgálatuk és elhívásuk is, hiszen a Redeemed keresztény ruházati márkával és a Felnézek misszióval is az Úr Jézus Krisztus királyságát építik. ????
???? “Bármi történik, a válás nem opció.” Robi azt üzeni a fiataloknak, hogy kezdjék el Istent keresni, aztán legyenek nyitottak a korai ismerkedésre.
???? Robi szerint a házasság Isten egyik legjobb és legnagyobb ajándéka. Kiteljesedik benne az ember élete. Évinek a házasságról a biztonság jut az eszébe. Az, hogy fizikai síkon is van egy társa, akivel mindent együtt él meg, beszél meg, old meg. Hangsúlyozza, hogy nem szabad hagyni, hogy természetessé váljon a másik jelenléte, és a hála megszűnjön az ember szívében.
???? Legújabb missziójukkal is az alábbi gondolatot hirdetik: “Legyünk hangosak, tegyük vonzóvá a kereszténységet!” Most épp egy evangelizációs fesztivállal: ???? Felnézek Fesztivál 2024. június 21. és 22. Részletek a Social Média felületeken.
???? A legszebb zárszó, inkább bátorítás, nem csak erre a hétre, egy régi kedves baráttól, aki már az Úrhoz költözött: “Soha nincs olyan pillanat, amikor nem éri meg kimondani, hogy szeretlek.” Szenczy Sándor ????

Ússzunk az archívumban