Pokol és Menny

Podcast: Hitem Szerint
Vendég(ek): Oprea Miklós
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2023-11-10

A Hitem szerint új adásában egyrészt szellemi helyszínekről beszélünk, amelyeknek nincs postai címük, de hatásuk, kisugárzásuk tapasztalható a földön is, másrészt arról, hogyan jut(hat) a bibliai igazságok alapján az ember a mennybe, illetve a pokolba.

Péter Petra vendége Oprea Miklós, aki Erdélyből, Székelyudvarhelyről származik, a Felsőház Nemzetközi Aratók Közösségének a vezető pásztora, Székesfehérváron. Civilben a szakmája: műtéti segédasszisztens.

???? A beszélgetés szellemi igazságokra épül, úgy, hogy a hétköznapi ember számára is világosságot gyújtson, hogy elgondolkodjon, sőt az üdvös döntést hozza a felkínált lehetőségek közül. Alappillérek az interjúban:
???? “Vannak bizonyos problémáim, de nem hiszem, hogy erre a Jézusra van szükségem”.
???? “Jézus, annyi mindent hallottam már rólad. Te most nekem bizonyítsd be, hogy létezel!”
???? Szellemben hatalomjáték.
???? A menny országa/Isten országa köztetek van. (Lukács 17:21.)

???? “Mit szórakoznak már ennyit ezzel a Jézussal?! Elmegyek velük, csak hagyjanak békén… Megtapasztaltam a menny légkörét a gyülekezetben, ami egy nem hétköznapi, addig teljesen ismeretlen érzést adott: elfogadás, szeretet, öröm, és erő. …Ahogy ott ültem, úgy éreztem, hogy nem tudok megmozdulni, csak sírtam, sírtam. Ijesztő volt, mert nagyon erős ember voltam mindig: gyúrtam, harcművészetekkel foglalkoztam, focit tanítottam…, de most legyőzhetőnek és picinek éreztem magam…”

???? Másik kedvencünk az interjúból Petra értelmezése: Azért kell az ima végén azt mondani, hogy “Jézus nevében”, mert az olyan, mint egy pecsét, és hogy a megfelelő helyre jusson el a levél? ????????

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.” (János 14:1-3.)

Ússzunk az archívumban