Nőnek teremtve

Mitől nő a nő? ????‍♀️ Ezzel a kérdéssel indult ez a női kerekasztal-beszélgetés, amelynek az aprópóját az Omega Hálózat új képzése: a Nőnek teremtve – Női identitás a Biblia tükrében című kurzus adta.

???? A házigazda, Bali Mónika a férfibarátságokon keresztül közelítette meg a témát vendégeivel, Süvegesné Prekopa Évával, aki férje, Süveges Imre apostoli szolgáló mellett teljes idejű szolgáló, Dr. Novák Andrea ügyvéddel és Buza Emesével, a Továbbjutás Rendezvénykert háziasszonyával, az Omega Budapest Gyülekezet titkárával.

???? Férfiak mondják, hogy… A férfiaknak kevesebb barátra van szükségük.
???? Férfi attitűdöket kutatók állítják, hogy… Mélyebb a férfibarátság.
Te mit gondolsz erről? ????

A felkavaró és megosztó kérdések megválaszolása után a zsidó közösségek ünnepeinek erejéről, kiemelten a Bat Micva jelentőségéről is beszélgettek a hölgyek: a kislányokban a női identitás erősítése, a befogadó női közösségek hangsúlyozása fontos ahhoz, hogy megerősödjenek női szerepeikben.

Teaser még
???? Nőnek születtünk, de az, hogy Nővé váljunk, hosszú folyamat.
???? A nők gyakran néznek tükörbe, mégsem akarják meglátni magukat – a szerep kavalkádos társadalomban nem mernek egyediek lenni/maradni.
???? A nőnek értéke van, ami a hitével együtt tartást ad.
???? Vajon divat lesz újra az erkölcs?
???? A nő Isten szépségét közvetíti, ezért is misztikus és titokzatos. Ki kell a nőt kutatni, fel kell fedezni! ????
???? Azok a a férfi vezetők szeretnek női vezetőkkel dolgozni, akiknek nagyon erős a férfi identitásuk.
???? Női közösségek ereje: egymás jelenlétében is gyógyulunk, a lelki kigombolkozás, az egymásra hangolódás csodákra képes.

Mire jutottak a Hölgyek a beszélgetés végére? A Nő attól Nő, hogy …

Ússzunk az archívumban