Mi történt a kereszten?

Podcast: Hitem Szerint
Vendég(ek): Hamar Dávid
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2024-03-29

Istent nem érdekli az, hogy mi nem érdemeljük meg ezt az áldozatot. És a kegyelmet.

A Hitem szerint új epizódjában Péter Petra vendége Hamar Dávid, az Agóra Corvin Gyülekezet lelkipásztora, háromgyerekes családapa, aki apologetikát (hitvédelmet) és kultúrantropológiát is tanult. És műkedvelő sörfőző. ????

Sokkolóan gyönyörű és őszinte beszélgetésüket azoknak a megfáradt keresztényeknek is ajánljuk, akik vágynak rá, hogy újra az első szeretetük tüze égjen bennük. ????

Előzetes az ünnepi adásból:????
???? A kereszt története nem Nagypénteken kezdődött, hanem évezredekkel ezelőtt, egy kertben: az Isten, aki teremtett, beszélt, majd újra cselekedett. Ő a kezdeményező- ahogy Dávid többször hangsúlyozza. Mi nem tudjuk megtalálni; Ő keres bennünket, és a Biblián keresztül elmesélte nekünk Önmagát. ❣️ Nem eget, hanem szívet rengető kérdések az interjúból:
???? Hogy merészeli bárki természetesnek venni a kegyelmet?
???? Hogy merészel bárki a megtérése után tudatosan elkövetni bűnt?
???? Jézus miattam félt a Gecsemáné kertben? Az én bűneim miatt?!
???? Miért kellett Krisztust abuzálni az apukájának, ha Ő Isten, vagyis az Apa Fia? ❣️

Döbbenetes kijelentések:
???? Isten igazságossága: ha Ő igazságos, nem tud átlépni saját természetén, rendet, igazságot, igaz ítéletet akar.
???? A bűn hatalmas inzultus Istennel szemben, a bűnnek igazságos ítélete van, a halál.
???? Az Atya Isten tökéletes akarata az, hogy közel kerüljön minden emberhez. Erre a megoldás: a bűnnek, ami az elválasztó Isten és ember között, el kell nyernie méltó büntetését. “Átveszem a büntetést helyettük, hogy nekik ne kelljen bűnhődniük.”
???? Jézus az Ő tökéletes életét átadja annak, aki Benne hisz. Magára veszi a bűnös bűnét, és ez a kereszten büntetést nyer. Innentől az ember tiszta Isten előtt. Ha hisz, ha megtér, ha megbékél a tökéletes áldozaton keresztül.
???? Nem supermanként ment fel a keresztre, de harcosként: a teljesen emberré lett teljesen Isten. Ember által állt helyre az, amit anno egy kertben az első emberpár elrontott. Egy másik kertben nyerte meg a csatát a názáreti még előző nap.
???? 12 tanítványa enyhíti a szorongását az utolsó vacsorán, a zsidók széder estéjén, amikor az asztalra helyezett 5 pohárból felemeli a harmadikat, a Megváltás poharát: “… mert ez az én vérem, az új szövetségé, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára”. Máté 26:28

Ússzunk az archívumban