Megbocsájtás, hitkrízis

Podcast: Hitem Szerint
Vendég(ek): Réz Ádám
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2023-12-08

Megbocsátás és hitkrízis

❗Bebizonyítjuk a Hitem szerint új adásában, hogy létezik a NAGY RESET, és ez szívügy.
????Mindenkinek szüksége van az Atya Isten megbocsátására, és arra is, hogy ő megbocsásson másoknak – erős felütés. De hol van ezen a spektrumon az önmagunknak való megbocsátás? – teszi fel a jogos kérdést Péter Petra.
Vendége, Réz Ádám, a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet egyik elöljárója, a Szombat5 Mozgalom vezetője és igehirdetője hangsúlyozza, hogy a lélek gyógyulása szempontjából ez kiemelkedően fontos, különben önsorsrontás történhet akkor is, ha már elnyertük Isten bocsánatát. De mi ez a nagy reset, és miért is van rá szükség? ????

Hangolódj!
???? Alázat kell a megbocsátáshoz, sőt, annak elfogadásához is.
???? A Biblia által megérthetjük, hogy lehet újrakezdeni, létezik mindenki számára, az Élet 2.0 – a világosságra kell hozni a terheket, bűnöket. Lezárjuk a múltat imában, és Isten, az Ő kegyelme által új életet ad nekünk. “A föld végén ragadtalak meg, annak széléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek meg!” Ézs 41:9 és “Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, a tenger mélyére dobja minden vétkünket!” Mikeás 7:19
???? Hogyan működik?
1. Hiszem, hogy a Báránynak, az Úr Jézus Krisztusnak, a vére által hatalma van minden bűnt eltörölni.
2. Megtapasztalom, hogy a megváltás, a bűnbocsánat és a megigazítás milyen hatással van a lelkemre, a sorsomra.
???? Gyónjak vagy ne? És ha holnap újra elrontom, pedig nem akarom, vagy csak kicsit?! Kérdésre jön a kérdés: Mi a szíved motivációja?
???? Hogyan lehet kijönni egy hitkrízisből? Miért kell ezt egyáltalán egy kereszténynek megélnie?
???? Nincs olyan bűn a Földön, amit az Úr meg nem bocsájt. Szóval:
❓ Gaz vagy, vagy Igaz? Ez itt a kérdés! “Őbenne van – az ő vére által – a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel.” Ef. 1:7-8

Ússzunk az archívumban