Legendák helyett valóság

Vendég(ek): Süveges Imre
Házigazda: Bali Mónika
Dátum: 2023-12-19

Legendák helyett valóság

????Ünnepélyesen lezártuk ennek az évnek a feszített munkáját, és emlékeztünk. Ez az interjú az adventi koszorú legendájával indul, folytatódik 2023 számunkra legjelentősebb mennyei üzeneteivel, aztán jön egy kis beharangozó egy exkluzív adásról, szóba kerül a központi gyülekezetünk költözésének örömteli híre, és végül egy év végi áldással zárul.

Bali Mónika vendége a Küldöttek órája podcastban ismét Süveges Imre apostoli szolgáló, az Omega Hálózat alapítója és vezetője, az Omega Budapest Gyülekezet vezető lelkipásztora.

Hangolódj!
???? Az adventi koszorú története egy hamburgi gyermekotthonba vezet vissza: egy kör alakú csilláron 24 gyertyát helyezett el egy lelkész.
???? A legenda szerint Luther Márton állította fel az első, gyertyákkal díszített karácsonyfát, miután jelenést látott.
???? A II-ik VH után már csak négy gyertyát helyeztek el az adventi koszorún. – Vajon mit üzen a mi négy gyertyánk? 2023-ban mi az a négy dolog, amit Krisztus jelenléte, fénye megvilágított, megértetett velünk, vagy az eddigieknél nagyobb figyelmet kell, hogy kapjon? Imre pásztor négy (+2) gyertyája:
– Isten kegyelme kipótolja.
– Isten jóindulatában élni.
– Aratás.
– Vigyázzatok és imádkozzatok!
– Isten prioritása.
– Ima- és böjt.
???? A Golgota utcában a leendő Omega Rendezvényközpont egy keresztény közösségi tér lesz, de nem csak Istentiszteleteknek. Utat nyitunk, színteret adunk – egyházon innen és túl – értéket közvetítő kapcsolódásoknak, zenei- és egyéb eseményeknek is, és kiemelten, a nemzet tudatú keresztény közösségek rendezvényeinek.
???? Egy kis keresztmarketing a River háza tájékáról: Imre pásztor, a mentorával, Mike Magyarral készített interjú után ismét kipróbálta magát házigazdaként. Egy nemrég rögzített beszélgetésben, és ez itt a reklám helye, az Olyan otthonos podcastunk karácsonyi, exkluzív adásában, Németh Sándor teológussal, a Hit Gyülekezete vezető lelkipásztorával beszélgetett szolgálatról, apaságról, Atyaságról, nagypapaságról.

Ússzunk az archívumban