Konfliktusaink, sérelmeink

Podcast: Kapocs
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2023-10-05

Konfliktusaink, sérelmeink

A segítő szakmákhoz való megváltozott össztársadalmi hozzáállásról, konfliktushelyzeteinkről és sérelmeinkről beszélgetünk a Kapocs új epizódjában.
???? A podcast házigazdája, Majoros Szidi két régi ismerősét, keresztény szakembereket lát vendégül.
Dr. Fazekas Rita eredeti végzettsége szerint jogász, de 12 éve mediátorként dolgozik, és 3 éve coach is.
Dr. Izsák Norbert nemzetközi mesterdiplomás coach, coachtréner és mentorcoach, coach szupervízor. A Pünkösdi Teológia Coaching Tanszékének alapítója és vezetője.

????️ Kiderül az interjúból, hogy a podcaster és vendége között is áll(hat) fenn konfliktus, és erre a helyzetre hogyan reagálnak az érintettek, ráadásul “élesben”. ????
A beszélgetés a River szakzsargon alapján Jézuscsavarokkal indul
???? “Ide nekem a világot!” – szakmai pálfordulásának történetét, egy bátor vízrelépést oszt meg a hallgatókkal Rita. Hallhatjuk, hogyan bátorította ebben őt Isten, és mi volt Rita konkrét lépése, hogy ügyvédből mediátor lett, immár békét lelve elhívásában.
???? Norbi, az egykori újságíró (HVG és Figyelő) postaládájába befújt a szél ???? egy meghívót egy coaching konferenciára, ami szinte megtérés-élményként hatott rá, ezek után részben letette a tollat, az emberek felé fordult. #lifelonglearning

Hangolódj az alábbi aspektusokra (is)!
Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve segített a segítő szakmák társadalmi szintű destigmatizálásában. ???? Az Egyházban milyen változást látunk?
???? Rita hisz abban, hogy az ember képes változtatni a viselkedésén, ha megfelelő támogatást kap ehhez, és ha úgy állunk embertársainkhoz, hogy szét tudjuk választani a személyt a tettétől: büntető vs resztoratív szemlélet.
???? Norbi hisz abban, hogy minden konfliktusban ott rejlik a fejlődés lehetősége.

Ússzunk az archívumban