Kapcsolódás önmagamhoz

Podcast: Kapocs
Vendég(ek): Kállai Bettina
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2023-05-11
Kapcsolódás önmagamhoz Majoros Szidi mai vendége Kállai Bettina, aki Belgiumban nőtt fel, Antwerpenben élt, magyar muzsikus roma család sarja. PR menedzserként végzett Brüsszelben 2012-ben, majd a divatvilágban dolgozott, 2013-ban pedig családjával együtt hazaköltözött Magyarországra. Azóta is multikulturális környezetben dolgozik. Mai témánk: kapcsolódás önmagamhoz Isten segítségével, és ebből kiindulva az identitáskérdés multikulturális közegben.
Bettina életét elkíséri Jézus Hegyi Beszédben elhangzott üzenete: „Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek” (Mt 6, 33). Az adásban többek között olyan kérdésekről beszélgettünk, mint: Mi alapján határozzuk meg az identitásunkat: a külsőnk, a ruhánk, a származásunk, a bőrszínünk, az általunk beszélt nyelv(ek), a munkánk, a társadalmi szerepünk, a lakóhelyünk vagy esetleg a kapcsolataink alapján? A nyilvános beszéd gyakorlása miben és hogyan segít az identitáskeresésben vagy épp annak erősítésében? Milyen változásokat hozott a hitre jutás Bettina
életében? Mennyire egyetemes emberi megtapasztalás az előítélet? Mihez kezdhetünk az ellenünk irányuló és a bennünk lévő előítélettel?
Ússzunk az archívumban