Istenkép-formálások

Podcast: Kapocs
Vendég(ek): Péter Petra
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2024-01-11

Hogy Petrának már a ‘90-es években volt epifánia-élménye, csak nem tudott róla?! Rádiózás közben Joan Osborne One of us című dalát hallgatva fogta kérdőre Istent, hogy Jézus ilyen kegyetlen megalázása és irtóztató szenvedése miért kellett?! Akkor hevesen tiltakozott, hogy ez igazán kedves Istentől, de érte ne tegye ezt. Vajon hogy van ezzel most?
???????? Majoros Szidi mai vendége a rádiózás világában majdnem 30 éve aktív “ősrádiós”, Péter Petra. 2023 szeptemberében elstartolt Petra új podcastja, Hitem szerint – egy világi ember kérdései címmel. Petra a beszélgetései során “tükörben megnyíló ajtókról”, vagyis az egyre több felmerülő kérdéséről és az azokra kapott válaszokről mesél nekünk.

❣️A mai beszélgetés summája ez lehet: “Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek” (Máté 7, 7). Már az előzetesben feltesszük neked a kérdést:

❓ Vajon mióta kopogtat Jézus életed ajtaján? Ugye azt már felismerted, hogy kilincs csak az ajtón belül van?

További előzetes, hogy hangolódj!
???? A Most és mindörökké című film börtönjelenete elgondolkodtató Petra számára: “Csak azért mert te imádkozol és szereted Istent, nincs jogod elvárni Istentől, hogy viszontszeressen. Legalábbis nem a te korlátolt szeretet-fogalmad szerint.”
???? Az eleve elrendelés és a szabad akarat metszéspontjának azt tartja, hogy Isten megengedi az embernek, hogy egyenes úton vagy kerülőúton jusson el Hozzá.
???? A megtérés – Petra tapasztalata szerint – egy folyamat, amelyben folyamatosan bontakozik ki Isten dolgainak megértése és őszinte akarása az ember szívében. Petra szerint ebben nem tanácsos sürgetni az embereket: mindenkinek a saját tempójában kell haladnia Isten felé.
???? Öröm számunkra, hogy a Hitem szerint újabb és újabb adásai folyamatosan formálják Petra Istenképét. És már az sem kellemetlen számára, hogy egyetlen kérdésre kapott válasza újabb ötven kérdést hoz elő. ????
???? Petrának a Hitem szerinttől az egyik legnagyobb ajándék: Az Atya-a Fiú-a Szent Szellem -a Biblia egy teljesen külön világ, mégis befogadható.
???? A podcast megmutatja, hogy a kérdéseink és kételyeink a tanulási folyamatunk része, és kérni érdemes. Sőt, a Bibliai Istene kéri tőlünk, hogy kérjünk. ????

Ezúton is megköszönjük interjúalanyaink részvételét, felkészülését és nyitott szívét a Hitem szerint és Petra felé. ???? Folyt köv.

Ússzunk az archívumban