Isten és Lucifer/Sátán személye

Podcast: Hitem Szerint
Vendég(ek): Süveges Imre
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2023-11-17

Isten és Lucifer/Sátán személye

????Győzedelmeskedhet valaha, bárki Istennel szemben, akit maga Isten teremtett?
????Egyetlen törénés a világegyetemben, amikor Isten és Sátán ugyanazt akarta: hogy meghaljon a Fiú a kereszten.
????Vajon akart valaha bocsánatot kérni Lucifer?

???? Nem könnyű témát hozunk, mégis nagyon izgalmas és tartalmas péntek délutáni eszemcserébe kapcsolódik be az, aki a Hitem szerint podcastunk következő adását meghallgatja. A sodró erejű interjúban Péter Petra a világtörténelem legizgalmasabb témakörét tárja fel beszélgetőtársával, Süveges Imrével, aki a keresztény Omega Hálózat vezetője, apostoli szolgáló és az Omega Budapest Gyülekezet vezető lelkipásztora.

Előzetes:
???? Lucifer, megszédülve saját dicsőségétől, olyan örökséget akart átvenni, ami nem neki készült. Célja a vezetőváltás volt a Mennyben, ezért puccsot hajtott végre – kidobták lakhelyéről, amelynek a gyümölcse káosz lett a Földön. Isten legnagyobb ellenségévé vált, és a lázadása megrontotta az Isten-ember kapcsolatot. Sokak számára ez mesének tűnhet, pedig, ha nem is a bőrünkön, de mindenképp tapasztaljuk, látjuk, olvassuk az ősbűn következményeit.
???? Sátán céltévesztésének következménye az is, hogy a teremtett világot Isteníti a teremtmények nagy része, nem az Alkotót.
???? Jézus neve hatalom, tekintély – de mire adatott? És miért nem likvidálja Isten Sátánt, ha ő az embergyilkos?
???? Petra, sok világi hallgatót képviselve azt mondja: kibuvó az, amikor a keresztények Sátánra hivatkoznak, démoni tevékenységre minden rossz okozójaként. Imre hangsúlyozza, hogy mindig kettős a felelősség: Sátáné és emberé.
???? Onnan ismerhető fel, hogy valaki Sátánt szolgálja, hogy elkezd rá hasonlítani?!
???? És a beszélgetés végén még a fentieknél is bizarrabb gondolatok: Ha Isten annyira szerette a Fiát, akkor miért küldte Őt a Földre szenvedni? Miért nem ment saját Maga?! A válasz megnyugtató, de nagyon összetett. És minden értünk történt. ????

Ússzunk az archívumban