Isten, a nagy házasságszerző – Újrakezdők

Podcast: Hitem Szerint
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2024-02-09

Mivel korábbi vendégeink, Gáspár Zsolt és Buza Emese megnyerték tőlünk a bibliai szexualitás témát, ezért visszahívtuk őket alapozni. ????

A Hitem Szerint podcastban az országos Házasság hete rendezvénysorozat (február 11-18.) és az Omega Hálózatban a Házasság Hónapja apropóján beszélgetett velük Péter Petra.

Hangolódj, a beszélgetés igazi keresztény infotainment!
????Küldj valakit! – hangzott el kb. 14 évvel ezelőtt eg ymég meg nem alapozott hitből, de szívből jövő kiáltás Zsoltitól, Istennek. Hosszú út, tudatosan vezetett élet, Istennel, önmagukkal és egymással épített kapcsolat az “ára” annak, hogy “megtanulták egymást”, szeretetben, szerelemben, kegyelemben.

???? ”Isten a vesztett helyzetek mestere – mondja Emese.”

???? Amikor a gyülekezeti férfi alkalmakon hallottam a bibliai házasságról, Isten tervéről, elszégyelltem magam, aztán döntöttem, és “Alig vártam, hogy valaki mellett lándzsát szúrhassak.”

???? Bár ez nem az első házasságuk, a Krisztussal kötött szövetség után mégis az első (és utolsó) emberrel kötött házasság-szövetség.

???? Előbb egymáshoz vezette őket az Úr, majd Magához vonta. Tehát a válásuk után:
találkoztak egymással ⏩ Zsolti hitre jutott Istenben ⏩ Emese is megismerte Jézust, mint Megváltóját ⏩ Keresztény esküvő ⏩Élet együtt, hármas fonálban.

???? Vendégeink meggyőződése, hogy a házasságról beszélni kell nyilvánosan is, mert ez JÓ, de tény, munka van vele. Na, de miért jó, miért áldás? – jogos kérdések.
– Az ember “csúcsszövetségi” partnere a Földön a teremtő Isten, Jézuson keresztül.
– A második számú szövetség férjjel vagy feleséggel köttethet a Szentírás szerint – ezt Isten befedezi.
– A házasságban erős biztonság és érzelmi faktor: lelki lemeztelenedés, teljes elfogadás.
– Megduplázódnak az erőforrások és az áldások.
– Az anyaméh gyümölcse Istentől való jutalom a házaspárnak, és még nem is beszéltünk az unokákról. ????

???? A jól működő keresztény házasságban nem veszekszünk, hanem konfliktust kezelünk. A működési mechanizmus kulcsa: mindent a Biblia/Isten szemén keresztül nézni és látni.
???? Kísértések kezelése: egységre-törekvés, mert ezt áldja meg az Úr. Folyamatosan online kapcsolat az Úr Jézus Krisztussal, de ez Zsolti és Emese értelmezése alapján nem azt jelenti, hogy ők szent fazekak, de tény, hogy elválasztottak, kiválasztottak egy, Petra szavai szerint “Esernyő-védelemre”.

????Végül néhány tanács vendégeinktől:
???? Szeretet és elfogadás – Isten is így győzött. ????
???? Bátorság – mondj igent a házasságra! ????️

Ússzunk az archívumban