Házasság – Első körös szövetségben

Podcast: Hitem Szerint
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2024-02-23

“Beléptünk valamibe, ami több mint mi.”

Lázár Zoltán grafikus, az Omega Budapest Gyülekezet egyik presbitere, és pedagógus felesége, Szénási Erika hátborzongatóan gyönyörű történetét meséli el a Hitem Szerint új adása: A borsó meg a héja.

Hangolódj Péter Petrára és vendégeire!
???? Isten igéje szerint a házasság két olyan személy, férfi és nő között köttetik, akiket Isten “szerez” egymásnak.
???? Nem hívőként, hanem saját szimatra, szívbéli megérzésre hagyatkozva házasodtak össze. A korábbi lelki és sszexuális kapcsolataikat, ezt a batyut, az igével konfrontálódva mosták ki magukból, így gyógyultak ki lelkileg a múltjukból.
???? Életük bizonyítja, hogy nem sok a három fő a házasságban. ????”Lesznek ketten egy testté. Azért többé nem két, hanem egy test.” Márk 10:8 és “Felette nagy titok ez”. Efézus 5:32a
???? Hasonló érdeklődési kör nem elég a házassághoz – viharos, házasságban töltött első öt évük is ezt bizonyítja.
???? A mély és őszinte beszélgetésben arról is vallanak, hogy Erika nem tudta megmenteni, sem kiszeretni Zolit sem az alkoholizmusból, sem a Hepatitis C-ből. De Jézus! Zoli: “Akkoriban nem tudták gyógyítani a Hepatitis C-t, egy speciális kezelést kaptam, naponta háromszor injekcióztam magam, 20 kg-ot fogytam. Nem volt biztos, hogy életben maradok.” Egy nagyon fájdalmas nap után, másnap reggel bekapcsoltam a televíziót, az evangéliumokból elhangzott: “❗Lázár jöjj ki!” János 11:43 – drámai fordulat vette kezdetét az életemben….”
???? ”Na, de velem mi lesz most, hogy ő elkezdett barátkozni Jézussal?! – fakadt ki Erika. Megindító története az adásban. ????
???? Erika és Zoli tanácsa:
– Szív szerint kell megismerni a másikat, mert hit és békességes tűrés által vesszük igénybe az örökségünket, a házastársunkat is. (Zsidók 6: 12)
– Puhán kell tartani a szívet, és jó dolog elrejtettségben élni nőként, a férjjel.
– Magától az ember nem változik meg, az igazunk elengedése is napi küzdelem, de Isten beszéde formál bennünket. Áldott Ő, a harmadik személy. ????

Ússzunk az archívumban