Hámori Attila

Vendég(ek): Hámori Attila
Házigazda: Süveges Imre
Dátum: 2024-03-18
“Nincs az életnek olyan területe, ahol az Isten ne lenne ott, ahol ne akarna velünk lenni, ne akarna bennünket vezetni. Sikeressé akar tenni bennünket, de a siker számunkra általában mást jelent. Az időzítéseit az Örökkévalóságba való bemenetelünkhöz méri, nem a mi kívánságainkhoz.” – Ez a gondolatsor nemcsak az Együtt, másokért podcastunk új adását alapozza meg, hanem Süveges Imre apostoli szolgáló, podcast házigazda vendégének, Hámor Attilának az életét is.
????A matematika szakos tanárból lett vállalkozó, vállalkozóból lett pásztor és apostoli szolgáló a Pünkösdi Teológiai Főiskolát is elvégezte. Hámori Attila a Nemzeti Prófétai Mozgalom meghatározó alakja, a Szabadkeresztény Egyház Országos vezetőségének tagja, az Alabástrom Projekt vezetője, a Lelkészműhely megálmodója. Mintha három ember életét sűríteni be egyetlen földi életbe egységépítő szolgálatával. ????
Hangolódj!
???? Az emberi kapcsolatok nem segítenek az élet legfontosabb kérdéseinek megválaszolásában.
???? Ha te Istent keresed, nem azt látod meg először, hogy mi a baj a gyülekezetekben, az Eklézsiában.
???? Vállalkozói mentalitás az Egyházban?! Csak így tanulhatjuk meg a felelősségvállalást?!
???? Ne versenyezzünk a világgal, de ne sétáljunk el az Isten adta lehetőségeink elől sem!
???? Attila hálókötöző életmódja: a történelmi egyházakban, az evangéliumi közösségekben és az ébredési, karizmatikus mozgalmakban is otthonosan mozog, kötözget: ”Miután továbbment onnan, meglátott két másik testvért, Jakabot, Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hajóban apjukkal, Zebedeussal együtt rendezgették hálóikat, és őket is elhívta”. Máté 4:21
???? Prófétaság: más az, ahogy Isten szól valakihez, mint amikor a prófécia fogadását, továbbadását kell tanítanod.
???? Isten néha határozottan szól, máskor terelget. Nem biztos, hogy tudok váltani a jól megszokott dolgokból. Néha ki kell löknie, ahogy a sas a fiókáit: repülésre készteti őket.
???? Az Atya nem keretekben gondolkodik: mindenkit meg akar nyerni a mennyei örökkévalóságnak, de nem mindenáron.
???? ”Kell a látás, ez fontos, annak medréből nem szabad kilépni. A megvalósulásban meg kell beszélni a különböző elképzeléseket, de a látást csak Isten változtathatja meg.” ❣️
???? Vendégünk üzenete az eklézsiának: “Imádkozó nemzetté kell válnunk.”
Ússzunk az archívumban