Gyűjts a mennyben kincseket! – A személyes elhívás

Sokan ismerik és idézik Jézusnak azt a mondatát, hogy ne gyűjts itt a földön kincseket. Rendben van. De mizujs a folytatással? A mondat úgy hangzik tovább, hogy “Gyűjts kincseket a Mennyben!” Konkrét feladat, instrukció. Kérdésünk: Van részletes terved arra, hogy hogyan csináld? Vagy csak maszatolunk együtt, és letudjuk a dolgot egy kiadós hallelújázással és sodródunk tovább az árral? ????

????️ Ha végignézzük Jézus életét, nem tűnik úgy mint aki csak sodródott. Épp ellenkezőleg. Pontos időbeosztással (hajnali imák), tudatosan kiválasztott útvonalakkal (Szamárián keresztül, Genezáreti tavon hajózva), stratégiai szempontok alapján megválasztott látogatásokkal (Lázár feltámasztása), tudatos tanítói karrier építéssel (először zsinagógákban, később a templomban) jutott el a célvonalig, a keresztig. És azt is tudta, hogy ott vége lesz. De ez még nem minden. Azt is pontosan tudta, hogy kik felé kell szolgálnia (Izrael házának elveszett juhai) és kik felé nem (kánaániak). Tudatosan kezelte a saját hírnevét, hogy ne akadályozza őt a közlekedésben, a későbbi feladatai megvalósításában. Egyensúlyban tartotta a kis befektetést igénylő és gyorsan megtérülő, de “kis hasznot hozó” műveleteket (gyógyítás, csoportos tanítás) a hosszú távon megtérülő, “óriási hasznonnal” kecsegtető tevékenységekkel (tanítványképzés, imádság).

❓Na de mi van veled? Te is ugyanilyen tudatosan, tervezetten valósítod meg az elhívásodat? Vagy azt sem tudod, hogy merre fordulj, csak történnek veled a dolgok? Ha nem tudod, nem baj, tudd, hogy nem vagy egyedül! Hallgasd meg az adást és hallani fogsz mindennapokban alkalmazható gyakorlati támpontokat. Konkrét tanácsokat arról, hogyan tudsz nagy mennyiségű kincset felhalmozni a mennyei számládon az életed hátralévő részében.
Tudod, amikor Jézus azt mondta, hogy gyűjts mennyei kincseket, akkor Ő “halálosan’’ komolyan gondolta. Ne vicceld el, ne legyints, ne intézd el egy hallelújával. Lehet ezt az életet jól csinálni. ????

Ússzunk az archívumban