Gyere úgy, ahogy vagy!

Vendég(ek): Bedő Imre, Fenyő Iván
Házigazda: Bali Mónika
Dátum: 2023-04-06
Gyere úgy, ahogy vagy! ????
Rendhagyó poszt, ha úgy tetszik, vallomás Bali Mónika, a Médiazaj helyett – Beszélgetések a kiegyensúlyozott életért című podcast házigazdája tollából.
Őszinteség, pátosz helyett: az első interjúm abból a műfajból, amiért megszülettem s amiért élek. Mert Ő megígérte: “Sok nyomorúságot és bajt láttattál velem, de újra megelevenítesz, még a föld mélyéből is újra fölhozol engem”. Zsoltárok 71:20
???? Ez a beszélgetés az infotainment műfaj és a mélyinterjú erős ötvözete, igazságkeresés felsőfokon. Három hosszú utat megjárt ember felismerései, kapcsolódásai Istenhez, önmagukhoz, a társadalomhoz. Küldetésük lett a közösségépítés.
És az igazi kedvcsináló:
???? Egy zsidó kisfiú Jézus-élményei.- Fenyő Iván
???? Egy székely kisfiú húsvétjai a Ceaușescu-érában. – Bedő Imre
???? Egy riporter könnyei a Szaharában, egyetlen név hallatán: Jézus. – Mónika Bali
A változáshoz tér kell, nem csak idő.
Az igeversek, amelyek hetek óta (meg)dolgozzák a szívemet:
???? János 17:17 “Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság”.
???? 2. Péter 1:5-7 “Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet.”
???? Ésaiás próféta könyve 49:6 “Ezt mondta: Kevésnek tartom, hogy Jákób törzseinek helyreállításában és a megmentett Izráel visszatérítésében légy az én szolgám. A pogányok világosságává teszlek, hogy eljusson szabadításom a föld határáig.”
Ússzunk az archívumban