Greg Opean 2. rész

“A rendszerváltáskor érkeztünk Magyarországra a szabad világból, de ma már a magyaroknak nagyobb a szabadság-igénye, mint az amerikaiaknak.”
???? A kétrészes beszélgetés új epizódjában közéleti, politikai kérdéseket is érintettünk, csakúgy mint a mai kor hippijei felé való szolgálatot, a keresztény ember felelősségét.
???? A felgyorsult, a digitális világban, ahol a Mesterséges Intelligencia, félő, hogy nem pusztán “nyelvi modellként” játszik szerepet, vajon hogyan kell evangelizálni?
???? Mit jelent az életstílus evangelizáció?
???? Mit mondana, sőt mit mond ma Jézus azoknak, akik az élet értelmét keresik?
???? Mit kezdjünk a bennünk élő farizeussal?
???? A Jesus revolution című film hogyan szerepelhet prófétikus szóként a XXI-ik században?
Teaser
▪️A politikának joga és kötelessége védeni az adott ország határait, a kereszténynek viszont kötelessége Jézusra mutatni és Jézust adni az embereknek, a menekülteknek is.
▪️Az Egyesült Államokban valós veszély az “új”, a nem biblikus módon értelmezett szabadság fogalom. Bibliai értékek alapján élő emberek elveszíthetik a munkájukat, kiközösíthetik őket az Eltörlés kultúrája térhódítása miatt, ha pl. nem egy adott társadalmi nem által elvárt személyes névmást használnak.
▪️Hippik ma: akik az élet értelmét keresik, leginkább a társadalom peremére szorult fiatalok. Az foglalkoztatja őket, ami elődeiket: Ki vagyok én? Miért vagyok itt? Miért nem passzolok a mainstream-be?
▪️Jézus mindenkinek megnyitja az ajtót.
Greg imái
“Nyisd meg a szívem Jézus a mai kor hippijei felé!”
“Azok felé, Uram, akik téged keresnek, de nagyon rossz, nagyon sötét helyeken!”
“Segíts, hogy ne féljek tőlük, hanem a Te szereteteddel merjek közeledni feléjük!”
Ússzunk az archívumban