Greg Opean 1. rész

A magyar szívű amerikai misszionárius 1. rész – Greg Opean kalandos élete Jézussal

Rendhagyó, kétrészes epizóddal jelentkezünk a Kapocsban. A Jesus revolution /Jézus forradalom című film kapcsán hívtuk adásba az ismét Budapesten tartózkodó vendégünket, Greg Opean-t. Az amerikai lelkész-misszionárius 37 éve bibliatanítóként szolgál, 1990 és 2007 között a magyarországi Golgota mozgalom elindítójaként és a budapesti gyülekezet lelkészeként volt velünk, jelenleg pedig a kaliforniai Packinghouse gyülekezet lelkésze.
Másik vendégünk Hellinger-Sólymos Krisztina tanácsadó szakpszichológus. 2001 és 2007 között Krisztina volt Greg tolmácsa. A Kapocs mai epizódjában is Greg tolmácsaként vesz részt.
???? A beszélgetés következő epizódja, amely közéleti, politikai kérdéseket is feszeget, valamint a keresztények szerepét a XXI-ik században, jövő csütörtökön kerül adásba.

Teaser a mai adáshoz:
???? “A Jesus revolution című filmben bemutatott Jézus mozgalom az én életemet is megváltoztatta, én egy vagyok abból a 30 millióból, akinek a megtérése, a Jézushoz való kapcsolódása ezekhez a gyökerekhez nyúlik vissza.”
???? “Édesapám világi zsidó volt, egy üzletember, édesanyám nagyon szegény sorból származó katolikus. Amikor összeházasodtak, kijelentették, hogy ebben a családban nem lesz szó Istenről, nem beszélünk vallásról.”
17 éves voltam, épp szörföztem, amikor egyszer csak egy váratlan pillanatban kitisztult az elmém, vagy a szívem, mert elkezdtem azon gondolkodni, hogy a világ több, mint ami látható, és kell, hogy legyen egy kreátor.
???? “Elkezdtem tanulmányozni a különböző vallásokat, felvettem ilyen órákat az egyetemen. És akkor valaki meghívott, hogy menjek el a Costa Mesa-i gyülekezetbe. Ez az a gyülekezet, ahol a film is játszódik…..
ahogy beléptem, megéreztem Isten szeretetét, szinte kézzelfogható módon, annyira tapintható volt. …De még mindig száz kérdésem volt. És nagyon szkeptikus voltam.”
???? “….. már négy éve voltam ifjúsági lelkész, amikor megkérdezték, elmennék-e Magyarországra ifjúsági szolgálónak. Addig sosem gondoltam arra, hogy én misszionárius lennék vagy lehetek. Pár hónapig gondolkoztam rajta. Azt se tudtam, hogy hol van pontosan Magyarország.”
???? “Beleszerettem a nyelvbe, a kultúrába, az ételekbe, a magyarokba.”

Ússzunk az archívumban