Exkluzív ünnepi interjú Németh Sándorral

Vendég(ek): Németh Sándor
Házigazda: Süveges Imre
Dátum: 2023-12-26
Exkluzív! Süveges Imre beszélgetése Németh Sándorral
???? ????Az Olyan otthonos podcastunk ünnepi adásában az Omega Hálózat alapítója és vezetője, az Omega Budapest Gyülekezet vezető lelkipásztora, Süveges Imre, exkluzív interjút készített Németh Sándor teológussal, apostollal, a Hit Gyülekezete alapító és vezető lelkipásztorával.
Hangolódj!
???? Németh Sándor megtérésének története után hallhatjuk, hogy a 70-es évektől hogyan kezdte magát átképezni a katolikus teológiából a karizmatikusra.
???? Mérföldkő a szolgálatában: a nemzetközi keresztény szolidaritási mozgalom nyomásának hatására Kádár János és párttársai kénytelenek voltak engedni: a hitnek.
???? Sándor meggyőződése, hogy a tudatlanság a természetfelettiről egyenlő azzal, hogy tudatlanok vagyunk a kereszténység felől.
???? Szerinte ma Magyarországon a kultúra nagyobb hatással van az emberek, még a keresztények gondolkodására, értékrendjére és életvitelére is, mint a politika.
???? Ébredési propaganda vs Istentől vett tiszta látás a jövőre.
???? Szó esik a beszélgetésben arról is, hogy sem az intellektuális, sem a rituális kereszténység nem tudja elérni azt, amit az Isten szelleme által felkent szolgálók.
???? Egy nemzet meghódításához szükség van egymásra, az egységre – Vajon hogyan értelmezi ezt a Hit Gyülekezete vezető lelkésze?
???? És miért fogadta el a meghívásunkat?
???? Az interjú végén az egyik bátorítás a mi kedvenc gondolatunk ebből az epizódból: “Nem az áldások után kell futkosni, hanem Jézust kell követni, aztán majd az áldások futkosnak utánunk.” ???? ????
Ússzunk az archívumban