Ébredés – Márciusi ifjak koncert

Vendég(ek): Tursics Olivér
Házigazda: Bali Mónika
Dátum: 2024-02-20

????Az ébredés tüzében erő van. Tudjuk, hogy mi a feladatunk, célirányban az életünk. Az album és a koncert arról szól, hogy “Rúgjuk már be az ajtót, és a világiakat mozgassuk ki a komfortzónájukból!” – röviden így lehet összefoglalni az Olyan otthonos podcastunk új adását.

????Bali Mónika vendége ezúttal egyik barátja, Tursics Olivér korábbi válogatott kosaras, aki egy Jézus csavarral zeneszerzővé, dalszerzővé, előadóművésszé vált, és 2.5 év alatt 5 nagylemeznyi áldást termett a művészi tevékenysége.

????A beszélgetés apropója az Ébredés tüze című album bemutató koncertje március 14-én, Piliscsabán, a Továbbjutás Rendezvénykertben. Az interjú azonban sokkal több ennél: azon túl, hogy rövid történelmi áttekintést hallhattok az elmúlt 2000 év keresztény ébredési mozgalmairól, egy őszinte vallomás Olivértől.

Hangolódj!
???? Mit jelent a fogalom: ébredés? És milyen feltételei vannak ennek egyének és közösségek életében?
???? Mi az oka annak, hogy (hazánkban is) tömegek képtelenek megtenni az utolsó lépést? A menny, a megtérés kapujában álldogálnak és várnak. Miért és mire?
???? Hitrejutásom előtt a televízióban vasárnaponként meccset kerestem, és megakadt a szemem keresztény dicsőítésen, élő hitű igehirdetésen – először azt gondoltam, agymosottak, aztán azon kezdtem el gondolkodni, hogy “lehet, hogy tudnak valamit, amit én nem.”
???? Világi ismerőseim ma is azon gondolkodnak, hogy miért van “erre” szükség, hiszem eddig is jól éltetek?! Mi ez a plusz?
???? ”Nem haknizenész vagyok, üzenetem van”.

????“Mi fontos, őrizd meg Uram, én Uram, Én Uram, én Uram – ez a világ most erről szól – készíts gagyit, mi torzul szól, építs homokra, mindegy, ki mit gondol – de… majd minden megfordul..…” Nekem e dallam az életem ????
????”Várom a rémálmok ködétől mentes szebb holnapot…
Letisztult világot, szeretetben tündöklő, mennyei virágzást…
Milyen jó, hogy vágyálmom nem zagyva képzelet…”
Az Ígéretre várva éghetek… Az Ébredés tüze

????Koncert az Ébredés tüzéről: https://www.facebook.com/events/335439222810228

Ússzunk az archívumban