Bálám tanácsa az EU-nak

Yuri Bezmenov, a 70-es években USA-ba szökött KGB tiszt elmagyarázza, hogyan lehet egy országot vagy nemzetet fegyverek nélkül, ideológiai hadviseléssel leigázni. Hogy ezt az ideológiai hadviselést mint eljárást mennyire komolyan vette a KGB, jól mutatja, hogy a teljes büdzsé 85%-át erre fordította. A szovjet 00-ás ügynökök, akik felkeverve is megitták a martinit, csak a maradék 15%-nyi rubelen osztozhattak.

???? Az ideológiai hadviselés folyamata 4 lépéses: 1) demoralizáció, 2) destabilizáció, 3) krízis, 4) normalizáció. A kulcs az első szakaszban, a demoralizációban van, és itt jön be Bálám a képbe, aki a demoralizációt, mint fegyvert már bőven a KGB előtt is sikeresen bevetette Izrael ellen.

???? Kevesen ismerik fel, de mi most ugyanilyen ideológiai felforgató, leigázó folyamat közepében vagyunk. Bálám tanácsa, a morális lesüllyesztés, amely lehetővé tette az LMBTQ totális előretörését és mindent leuraló politikai erővé válását, már lezárta az EU-ban és az USA-ban az első demoralizációs szakaszt. Hozzávetőlegesen az európai migráns invázió (2015) vagy talán a Covid (2020) óta a nyugati világ átkerült a második, a destabilizációs fázisba. De a történet nem így folytatódik, legalábbis Magyarországon biztosan nem. A válaszért is hallgasd meg Gáspár Zsolt és Kuczogi György szemléletformáló beszélgetését.

Ússzunk az archívumban