Az arab világ keresztény szemmel, 1. rész

Vendég(ek): Gálházi Marcsi
Házigazda: Bali Mónika
Dátum: 2024-03-01


⚱️????????“A hölgyek kecses kézmozdulatokkal magukra vonták a füstölgő illatot, felfrissítve ruhájukat, testüket, lelküket. Mindezt teljes természetességgel, könnyedséggel és átszellemülten tették, majd tovább folytatták a beszélgetéseket, heves kézmozdulatokkal kísérve, vagy táncukat a dinamikusan áradó zenére. Az oudnak, ennek a nagyon drága alapanyagból előállított illatnak igen erős hatása van az ember idegeire, lelkére és higiéniás létére… a Közel-Keleten kb. 3000 éves hagyománya van a parfümök előállításának és használatának”.

Médiazaj helyett a Közel-Keletre utazott virtuálisan Bali Mónika és vendége, Gálházi Mária – fellebbentették az arab fátylat, beleszőtték a beszélgetésbe az arab hölgyek hitvilágát, kulturális és lelki ébredését.

???? Marcsi 3 felnőtt gyermek édesanyja, idegenforgalmi szakember és ruhatervező, a Jameela (jelentése: gyönyörű, bájos) márka tulajdonosa, megálmodója. 13 éves korában, a Damaszkuszban töltött évek, a lakóház, ahol zsidók, keresztények és arabok között éltek békében, az arab hölgyek kelleme, méltósága, az abaya alatt vállalt egyénisége szinte rabul ejtette.

????Élete pálfordulásai 2,5-3 évvel ezelőtt: a Jameela indítása és Krisztusban hitre jutás.

Hangolódj!
???? Az öntudatra ébredt és mindig ruhanó nyugati nőnek van még esélye, hogy visszataláljon Istentől kapott női méltóságához?
???? Mit üzen Isten az európai nőnek az arab hölgytársakon keresztül?
???? ”Nem levetkőzöm, hanem felöltözöm.”
???? Hogyan fogadják az arab barátok a kultúr keresztényből lett hívő keresztény magyar barátot pl Szaúd-Arábiában?
???? A Közel-Kelet keresztény világa mozgásban, Szent Szellem ihletésére várva.

Ússzunk az archívumban