Axióma bemutatkozó esemény – Keresztény agytrösztök szerepe

Vendég(ek): Sophia Kuby
Házigazda: Bali Mónika
Dátum: 2024-02-19

Egy keresztény, aki valóban keresztény módon gondolkodik, egy veszélyeztetett faj. Más szóval, a kereszténységgel szemben növekvő kulturális rosszindulat idején, és a mindenütt jelenlévő növekvő törékenység, mellett, különösen ritka olyan keresztényeket találni, akik valóban keresztény felfogásban gondolkodnak, írnak, cselekednek és szólnak.”

???? Stábunk 2023 év végén az Axióma Központ bemutatkozó ünnepségén vett részt. A nyitóbeszédet Sophia Kuby az ADF International, (Alliance Defending Freedom) Szövetség a Szabadság Védelmében nemzetközi szervezet stratégiai kapcsolatok és képzések igazgatója tartotta.

Hangolódj!
????Egy olyan korban élünk, amikor Isten nagyrészt elfeledett, háttérbe szorított, elutasított, sőt nagyon gyakran még kigúnyolt is. Ahol felállíthatjuk a saját szabályainkat, a saját erkölcsi törvényeinket, megszabadulva a transzcendenstől vagy az Istentől jövőtől.
????”Anélkül lakmározni a gyümölcsökből, hogy kapcsolatban lennénk annak gyökerével, nem fog sokáig jól működni. Más szóval, a Krisztus nélküli kereszténység eltarthat még egy ideig, de elkerülhetetlenül össze fog omlani”. Mark Sayers.
????Szükségünk van olyan keresztényekre, akik mindenféle karizmákat kifejlesztenek és kibontakoztatnak. Szükségünk van azokra, akik vigasztalnak, akik sebeket gyógyítanak, akik a közösséget szolgálják nagyon gyakorlatias módon, de ott van a kifinomult, edzett keresztény elme karizmája is, amire talán a legsürgetőbb szükség van, hogy hatással legyen és átalakítsa egyházainkat, közösségeinket, munkahelyeinket, intézményeinket, testületeinket, politikai rendszereinket, és így tovább.

Ússzunk az archívumban