Apa party

Podcast: Kapocs
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2023-10-12

Apa party

???? Röviden a Kapocs legújabb epizódjáról: apás szülés lesz, apUkaliptikus élmény, készüljetek! ????
???? Hosszabban: Mester és tanítványa, két írózseni találkozása a stúdiónkban – még apropó is van. Hallhattok verset és novellát a vendégeink tolmácsolásában, sőt az általuk dedikált könyveket is megnyerhetitek. ????

Vegyük magunkat komolyan. ???? Tehát: Majoros Szidi mai vendégei “író apukák”, akik humorral és könnyed őszinteséggel osztják meg saját, apasághoz (és nagyapasághoz) kötődő, filmbeillő élményeiket. Lackfi János József Attila és Prima Primissima Díjas író, költő, műfordító, szerkesztő, tanár. Feleségével, Bárdos Júliával összesen 6 gyermekük van, 5 unokájuk. Véssey Miklós író, költő, férj és eddig kétgyermekes családapa. Feleségével, Klárával Lackfi János kreatív írás kurzusán ismerkedtek meg. Miklós első önálló kötete idén jelent meg Apa kezdődik címmel. Ma a kötetet ünnepelve tartunk apa partyt. ????

Hangolódj az alábbi aspektusokra (is)!
???? Már nem hír számunkra, de szomorú tény: Apahiány van a világban – a gyerek az apa jelenlétéből, a közös élményekből, mintakövetésből építi fel a saját belső világát. – Építené fel!
???? Örömszerzés, a korlátok felállítása, a közösség megtapasztalása gyerekekkel és más apukákkal, mind az apasághoz tartozik – érdemes tanulni – mondják vendégeink, mert komoly tétje van!
???? “Ha formálni akarom az olvasót, azzal megölöm a szépirodalmat.” (VM)
???? “Azok lesznek sikeres emberek az életben, akik tudják késleltetni a vágyaikat”. – Hogyan lehet ezt megmagyarázni az unokának és a vele egyidős saját csemetének? (LJ)
???? Hogyan segít egy apának a hit a családi életében?

Ússzunk az archívumban