Antiszemitizmus növekedése

Podcast: Kapocs
Vendég(ek): Dan Sered, Tar Kata
Házigazda: Majoros Szidónia
Dátum: 2024-02-08

⚠️ Új időpontban, szerdán 21h – tól!

???? Dan Sered Izraelben született és nevelkedett, jelenleg Amerikában élő zsidó ember. Amikor 19 évesen Messiás hitre jutott, a szülei számos módon próbálták ettől eltántorítani, például elküldték egy antimisszionárius rabbihoz. Létezik Izraelben antimisszionárius rabbi?! Ráadásul a zsidók jobban ellenállnak azoknak a zsidó embertársaiknak, akik Jézusban hisznek, mint az ateistáknak?! – Podcasterünk döbbenettel fogadta vendégünk beszámolóját.

???????? A Kapocs mai epizódjában Majoros Szidi a Zsidók Jézusért Misszió nemzetközi stábjainak fő operatív vezetőjét, Dan Seredet, és Tar Katát, a Zsidók Jézusért Misszió magyarországi vezetőjét látja vendégül. Kata Dan tolmácsaként érkezett hozzánk. Az Izraelben továbbra is dúló háború apropóján a globálisan egyre növekvő antiszemitizmusról, a keresztények felelősségéről és az evangélium-adta lehetőségekről beszélgetnek.

Teaser:
???? Héberül a Yeshua szó üdvösséget, megváltást jelent. Izraelben ma nem anyakönyvezhető, nem adható ez a név senkinek. Dan úgy jutott hitre, hogy az Ószövetségben megmutatták neki a messiási próféciákat, majd hogy az Újszövetségben hogyan teljesültek azok be Jézus Krisztusban.
???? “Mit fognak a szüleim, a családom szólni, ha megtudják, hogy Jézus mellett döntöttem?!”
???? Antimisszionárius rabbik a zsidó közösségben a messiáshívő zsidók ellen beszélnek. Ha azt kérdezitek, hogy miért: “Fenyegetésnek tekintik őket a zsidó közösségre nézve; mert a zsidó nép árulóinak tartják őket; félnek, hogy ezek a messiáshívő zsidók el fognak fordulni a zsidó néptől és a közös ügyeiktől; és mert a rabbik nem szeretnék elveszíteni a nyájukat”.
???? 2023. október 7-e véres nap Izrael történelmében, és Izrael népe azóta is háborúban és nagy nyomorúságban van: eddig (2024. jan. végi adat) több mint 2,000 ártatlan embert gyilkoltak meg, 136 túszt tart fogva a Hamász, Izrael háborúban áll Gázában a Hamásszal, északon Libanon oldaláról a Hezbollah-hal, sőt Ciszjordániában is.
???? Dan meggyőződése, hogy ahogy a világ egyre inkább Izrael ellen fordul, az Egyháznak, mint a Messiás testének, ki kell állnia az ártatlan zsidókért és a palesztin népért szintén. “Kiállni az igazságért, az igazságosságért, és a gonosznak ellene kell állnunk. És imádkoznunk kell a békéért”.
???? “Az Egyháznak egységes hangon kell kinyilvánítania, hogy az október 7-én kitört háború egy újabb holokauszt”.
???? A Zsidók Jézusért Missziónak 60 munkatársa van Izraelben. Ők a háború kitörése óta az imádság mellett száraz- és melegétel adománnyal segítik az evakuált családokat. Sőt, az állandó szolgálataik mellett most a “többszörösen traumatizáltakat”, az orosz-ukrán háború miatt Izraelbe menekülteket is segítik.
“Izrael népének leginkább reménységre van szüksége. A háború kitörése óta kétszer annyi héber nyelvű ❗Újszövetséget ????️ kértek tőlük, mint korábban.” Hogyan tudunk keresztényként még szeretetet adni?
???? Több információ és kapcsolatfelvétel a misszióval a www.zsidokjezusert.org oldalon.

Ússzunk az archívumban