A Biblia alapú lelkigondozás

Podcast: Hitem Szerint
Házigazda: Péter Petra
Dátum: 2024-02-02

Több ez mint sebtapasz! Bujdos Zoltán, a Tengelici Szabadkeresztény gyülekezet pásztora, és felesége, Bujdos Marika képzett lelkigondozók. Azért jöttek el Petrához a Hitem Szerint új epizódjában, mert
– a szakmai ismereteiken túl mennyei eszköztárral is rendelkeznek ahhoz, hogy segítsék egyének, akár gyerekek és házaspárok lelki helyreállását, egészséges kapcsolódását önmagukhoz, társukhoz, Istenhez..
– Puzzle-ként egészítik ki egymást, Isten – gyakran – rejtett jelenlétében szolgálnak. Vallják, hogy önámításban Isten sem tud segíteni.

Hangolódj!
???? Meghívják Istent a lelkigondozási folyamatba, minden beszélgetésbe:
???? Ha nem hívő a kliens, Zoli és Marika imában, de nem nyilvánosan kéri Jézus Szellemének jelenlétét, útmutatást, vezetést, erőt a szolgálathoz/munkához.
???? Amennyiben keresztény hívő a kliensük, velük együtt imádkoznak a beszélgetés elején.
???? Kulcs: Istennek teret adni és segíteni a hozzájuk fordulókat abban, hogy meg tudják nevezni saját érzéseiket, hogy a belső erőforrásuk eszköz legyen a problémák megoldásában. – Szembenézés önmagunkkal!
???? Dávid király mestere az érzései definiálásának: “Miért csüggedsz el lelkem és nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én néki az ő orczájának szabadításáért”. Zsoltárok 42:6
???? Zoli egyik kedvenc mennyei szolgálati módszeréről is beszélgettek: csatorna-pucolás, prófétikus vezetésen keresztül. Akár az utcán, akár kiflivásárlás közben. Isten szól. ???? ????

???? Na, de hogyan szól az Isten hozzánk? És hogyan tudom felismerni? – hangzanak el a sok keresztényt is foglalkoztató kérdések. Marika válasza: “Érzed, hogy az a gondolat/érzés/benyomás/üzenet megérkezik a szívedbe, kapcsolódik hozzád, megmozgatja a bensődet.”

????Vendégeink tanácsa nekünk és nektek:
Legyünk őszinték magunkhoz! Ne a másikhoz viszonyítva határozzuk meg önmagunkat!
Légy bátor megismerni önmagad! Ne menj el magad mellett! Az önismeret és az Istenismeret kéz a kézben jár. ????

Ússzunk az archívumban